Rekruttere i 2019? Viktige ting å tenke på

Rekruttering er en viktig, spennende, og en meget krevende prosess. Det er mange ting å huske på. Les våre tips til en vellykket rekruttering og lær om vår metode.

Skal du rekruttere regnskaps- eller økonomipersonell i 2019? Da har vi noen tips:

– Økonomi og regnskap er et komplekst fagområde. Skal du rekruttere til økonomifunksjoner, vil du ha stort utbytte av at prosessen gjennomføres av noen som har faglig bakgrunn og lang erfaring både fra ledelse av økonomi- og regnskapsavdelinger og rekruttering av økonomer og regnskapsmedarbeidere.

– Har du noen gang falt for fristelsen å ansette noen som er sjarmerende i intervju, og forteller overbevisende om sine egne meritter og CV, uten å virkelig undersøke kandidatens påstander? Og i etterkant oppdaget at vedkommende ikke var så godt egnet i stillingen? Feilansettelser er dyrt, og kunne vært unngått om man benytter andre metoder enn magefølelsen.

– Vi følger en kompetansebasert rekrutteringsprosess, som sikrer at vi analyserer hvilken kompetanse som kreves for stillingen, og deretter benytter strukturerte verktøy og systemer for å finne de kandidatene som best oppfyller kompetansekravene.

Les mer om vår rekrutteringsprosess her!